Bu sorular şu şekildedir:
Astım tedavisi gören çocukta, belirtiler efor ile ortaya çıkıyor ve spor yapamıyorsa, koştuğu zaman hırıltı veya öksürük varsa, gece uykuları öksürük veya hırıltı ile bölünüyorsa, enfeksiyon ve gripler göğsüne iniyorsa değerlendirmeye alınmalı ve tedavi programının yeterliliği tekrar gözden geçirilmelidir.
Astım belirtileri tedavi ile kontrol altına alındığı süre içerisinde hiç belirti görülmeden en az üç ay geçirdikten sonra hastalığın tekrar değerlendirilmesi yapılmalıdır.
Hastalık belirtilerinin ortaya çıkması veya muayene sırasında hırıltı veya tıkanıklık saptamak ve solunum fonksiyon testlerinin normalin altında düşük bulunması hastanın beklenen kontrol noktasına ulaşamadığını gösterir. Kontrol sağlandıktan sonra nefes borusundaki mikrobik olmayan alerjik iltihap durdurulabilecek ve hastalık gerilemeye başlayacaktır.
Bu nedenle çocuğun ara sıra hastalanmasına izin vermek, aralıklı ilaç kullanmak, öksürük hırıltı veya tıkanıklıkları aslında çocuğun hayatının bir parçası gibi kabullenmek hastalık süresini uzatır ve tedavinin doğru rotada olmadığını gösterir.
Koronavirüs Nedir?
Alerjik Bronşitte Tedavinin Önemi